In de media

 • Interview Link, magazine voor mentale gezondheid,  met gz-psycholoog Esmay Haacke: 'De werkdag van Esmay'.
  Esmay Haacke vertelt hoe haar werkdag eruit ziet en wat belangrijk is in het contact met cliënten. Lees verder.
 • Artikel in Volkskrant, augustus 2017: Waarom behandelaren een laag IQ vaak over het hoofd zien. 'Ik zou willen dat ze zich meer verdiepen in het leven van hun patiënt'
  Een therapie die in de lucht blijft hangen omdat de patiënt een laag IQ heeft. In de psychiatrische spreekkamer komt het vaker voor dan menig behandelaar inziet. Nu dat besef er is, wordt er aan oplossingen gewerkt. Met ervaringsverhaal van Corinne die door haar behandeling bij het Hoogspecialistisch Centrum voor LVB-Psychiatrie Huize Padua sterker in haar schoenen staat. Lees verder.
 • Reportage Link, magazine voor psychische gezondheid, najaar 2016: 'Ik volgde de bumperklever tot aan zijn huis'
  Giovanny is een leuke, aardige man van 46 jaar. Hij lijkt alles goed voor elkaar te hebben: familie, woning, auto en werk. Toch krijgt hij de diagnose licht verstandelijke beperking met een psychiatrische aandoening (LVB-P). "Ik had dit helemaal niet verwacht." Lees hier de reportage LVB-P.
 • Vakblad Participatie en Herstel, januari 2018: Implementatie van de Individuele Rehabilitatie Benadering in GGZ Oost Brabant
  GGZ Oost Brabant werkt sinds 2008 vanuit de herstelvisie. Sinds 2012 geeft ze verder vorm aan herstelondersteunende zorg door implementatie van de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB). Dit artikel beschrijft de randvoorwaarden voor succesvolle implementatie en borging van IRB. Een belangrijk rol hierbij spelen sleutelfiguren als ambassadeur en gedreven medewerkers opgeleid tot experts en werkbegeleider. De IRB-methodiek helpt hen om cliënten te ondersteunen bij het verkennen, kiezen, verkrijgen en/of behouden van hun eigen, persoonlijke hersteldoelen. Zo kunnen cliënten met succes in de omgeving van hun keuze en naar eigen tevredenheid wonen, werken, leren, vrije tijd en sociale contacten hebben met zo min mogelijk professionele hulp. Lees verder.